perjantai 28. kesäkuuta 2013

Fixura tilannekatsaus

Kirjoitin aiemmin (04/2013) sijoituksesta (=kokeilusta) vertaislainaukseen käyttäen Fixuran palvelua. Kirjoituksessani olin huolissani maksamattomien lainojen korkeasta osuudesta, koska luottotappiot eivät ole verovähennyskelpoisia ja jokaisen maksamattoman lainan kattamiseen tarvitaan vähintäänkin neljä juoksevaa lainaa.

Toki korkeampaan tuottoon liittyy aina korkeampi riski. Sittemmin kokonaistilanne lainoissa, joihin olen sijoittanut, ei ole kuitenkaan parantunut. Entistä useampi laina on tilassa ”erääntynyt kokonaan”, mikä tarkoittaa sitä, että laina on siirtynyt kokonaisuudessaan perintään liian usean maksamattoman lyhennyksen vuoksi. Perintäprosessi kestää varmasti pitkään. Vaikka omaisuudestani on vain 1,1 prosenttia vertaislainoissa, sijoittajana en voi olla reagoimatta huolestuttavaan kehitykseen.

 • Lyhyt analyysi näyttää seuraavalta (07/2013:
 • Lainoja yhteensä 14 kpl
 • Erääntynyt kokonaan 4 kpl (28 %)
 • Joiden keskimääräinen tähtiluokitus 3,25/5 ja keskikorko 26,75 %
 • Maksu myöhässä kategoriassa 5 kpl
 • Ajoissa 6 kpl

Toisin kuin arvelin viimeksi Fixura ei veloita, ainakaan vanhoilta asiakkailtaan, välityspalkkiota uusien lainojen merkinnöissä. Tämä on tottakai asiakkaan kannalta hyvä asia. Uskon, että myös Fixuran kannalta, koska ahneus harvoin kantaa pitkälle, ellei satu pääsemään Nordnetin asemaan yhdellä pienellä markkina-alueella.

Pysyn varovaisena Fixuran suhteen, kunnes saan osoituksen siitä, että ainakin osa kokonaan erääntyneiden lainojen pääomasta palautuu sijoittajille. Tällä hetkellä maksamattomien lainojen osuus on aivan liian korkea saatuihin korkotuottoihin nähden. En tule lisäämään sijoituksia Fixuraan vaan avaamaan lähitulevaisuudessa sillanpään Tuottoa.fi palveluun, josta olen kuullut rohkaisevaa palautetta. Miksi seikkailen tai sekoilen vertaislainauksen kanssa? Pyrin löytämään osakemarkkinoista riippumatonta ja korkeampaa tuottoa.

6 kommenttia:

 1. Anonyymi25.7.13

  Kertoisitko, miksi juuri päädyit Tuottoa.fi -palveluun? Itsekin olen aikaissa laittaa sinne pienen siivun, mutta ajankohtaista analyysiä siitä ei löydä mistään.

  VastaaPoista
 2. En ole vielä sijoittanut varoja Tuottoa.fi palveluun. Tiesin sen olemassa olosta jo pidempään, mutta vasta Tuottoa.fi-palvelua läheltä seuraavan henkilön suositus sai minut tutkimaan yksityiskohtia tarkemmin. Fixuraan verrattuna eroja palvelussa on paljon. Menemättä yksityiskohtiin suurimpana erona on, että sijoittaja ostaa yhtiön osakkeita eikä lainaa rahoja. Tämä tuo kuukausittaisen verovapaan osinkovirran tilille. Kirjoitan enemmän kun saan käteiserän irroitettua sijoitettavaksi Tuottoa.fi palveluun,

  VastaaPoista
 3. Anonyymi16.11.14

  "Pyrin löytämään osakemarkkinoista riippumatonta ja korkeampaa tuottoa."

  Jos haet osakemarkkinoista riippumatonta tuottoa, miksi sijoitat yhteen listaamattoman yhtiön osakkeeseen, jossa ei edes ole mahdollisuutta hyötyä kurssinoususta?

  VastaaPoista
 4. Tämä seikka on tuottoa.fi palvelun ja sen taustalla olevan yrityksen heikko puoli. Kaksi suurinta syytä sijoitukseen ovat: hyvä ~7 % kuukausittain tilitettävä tuotto sekä vaihtohtojen puute. Arvostan kassavirtaa, eikä se tässä tapauksessa ole ainakaan toistaiseksi ole korreloinut osakemarkkinoiden kehityksen kanssa.

  Minulla on yli kymmenkertainen summa sidottuna omaa pääomaa, joiden kanssa pääsen jännittämään kurssiliikkeitä. Sijoitus on siis osa hajautustani.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1.6.15

  Nyt on toinen vastaava palvelu tarjolla Lainaston kautta http://korkeatuottoinen.fi/ Näyttäisi olevan sama konsepti, mutta maksavat 8% vuosituottoa pienellä verolla kuten tuottoa.fi

  VastaaPoista
 6. Anonyymi,
  Kiitos vinkistä. Nyt sitten voi hajauttaa kahden eri yhtiön osakkeisiin! Kannattanee olla nopea ennen kuin valtio keksii syyn ja keinon kieltää tuoton maksamisen alhaisemmalla verokannalla.

  Täytyy tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista