sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Amerikkalaisia osakkeita salkkuun 01/02-2010

Pohja OMX25-indeksiä paremmalle kehitykselle rakentuu

Tammi-helmikuu 2010

Kahden ensimmäisen kuukauden aikana hankin salkkuuni amerikkalaiset osakkeet YUM Brands ja Automatic Data Processing. Syyt yhtiöiden hankintaan olivat yhtenevät ja noudattivat amerikkalaisiin osakkeisiin suuntautuvaa strategiaa. Molemmilla yhtiöillä on voimakkaasti ja jatkuvasti kasvava osinko. ADP tuo salkkuun uuden palvelu- ja konsultointiyrityksen sekä kasvumahdollisuuksia uusilta markkinoilta. YUM puolestaan ravintolaliiketoiminnan, hajautuksen useille markkina-alueille ja kasvumahdollisuudet Aasiassa. YUMin näen jonain päivänä nousevan suurten osingonmaksajien rinnalle.

Amerikkalaisten osakkeiden lisäksi ostin yhden lisäerän UPMää, joka ilmoitti melko hyvästä osingosta. Paperiteollisuuteen kytköksissä olevien yritysten osuus salkussa on tämän seurauksena noussut varsin suureksi. Siten Ahlströmin matka salkussa tuleekin päättymään viimeistään osingonmaksun jälkeiseen aikaan. 

Dollarin vahvistuminen on ollut Euroopan IDIOT valtioiden taloushuolien vuoksi varsin nopeaa, 1,45:stä 1,35:een. Vaihdoinkin koko kahden kuukauden ajan pieniä eriä euroja dollareiksi. Tarkastelujakson suurin pettymys oli Cramon myymättä jättäminen. Yhtiö ilmoitti heikosta tuloksesta ja sen kurssi lasketteli 25 tuottoprosentista 10:een. Tämä ei tietenkään saisi olla syy myynnin lykkäämiseen, mutta näen yhä yhtiössä potentiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti