perjantai 17. helmikuuta 2017

Haluan käydä sadassa eri maassa

Vuoden alun ensimmäisissä merkinnöissä olen katsonut vankasti menneeseen vuoteen kartoittamalla vaurastumisen kehitystä ja osakesalkun kehitystä. Olen pohtinut paljon myös tulevaisuutta niin tämän blogin, sijoittamisen kuin elämänkin osalta. Sijoittamisessa aion jatkaa valitsemani strategian viitoittamalla tiellä. On kuitenkin aika asettaa entistä suurempia haasteita muilla elämän osa-alueilla, sijoittamisen ja työn rinnalle.

Yksi harrastuksistani on aina ollut matkustaminen. Sen kohdalla en ole juuri säästellyt, tosin en ole myöskään matkustanut äveriäästi: majoittuen edullisesti ja metsästäen lentotarjouksia. Kaipaan aina tien päälle. Matkustaminen on rentoutumisen tapa, joka johdattaa ajatukset muualle. Matkustaessa oppii, kokee ja näkee asioita, joihin ei kotisohvalta ulotu.

Olen laatinut itselleni listaa asioista, jotka haluan tehdä tai saavuttaa tässä elämässä (bucket list). Yksi suuremmista asettamistani tavoitteista on käydä 100 eri maassa, lähes kahdestasadasta maailman valtiosta. Kuten säästämisessä ja sijoittamisessa, on tiedettävä mistä lähtee liikkeelle. Niinpä laadinkin listan maista, joissa olen jo vieraillut:
  1. Suomi
  2. Ruotsi
  3. Norja
  4. Tanska
  5. Venäjä
  6. Eesti
  7. Latvia
  8. Liettua
  9. Puola
  10. Tsekin tasavalta
  11. Saksa
  12. Itävalta
  13. Slovakia
  14. Slovenia
  15. Unkari
  16. Bulgaria
  17. Kroatia
  18. Italia
  19. Vatikaani
  20. Espanja
  21. Portugali
  22. Ranska
  23. Monaco
  24. Luxemburg
  25. Belgia
  26. Hollanti
  27. Yhdistynyt kuningaskunta
  28. Irlanti
  29. Marokko
  30. Sri Lanka
  31. Thaimaa
  32. Brasilia
  33. Yhdysvallat
  34. Malta
  35. Kreikka
  36. Turkki
  37. Sveitsi
  38. Ukraina
  39. Filippiinit 
  40. Moldova
  41. Georgia
  42. Armenia
  43. Valko-Venäjä (2019)
  44. Romania (2019)
  45. Serbia (2019)
  46. Kolumbia (2019)
  47. (Transnistria)
Vieraillakseni sadassa eri maassa minun on siis vielä käytävä 63:ssa eri maassa. Olen pääosin käynyt valtaosassa Euroopan maita, joten Helsingistä käsin listalle on entistä vaikeampi lisätä uusia maita. Seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana minun tulisi käydä kolmessa uudessa maassa joka vuosi. Kolmenkymmenen vuoden aikajänteellä tavoite tarkoittaa kahta uutta maata vuosittain. Palasiin pilkottuna tavoite ei jälleen kuulostakaan mahdottomalta.

Tätä kirjoittaessani löysin itseni pohtimasta, missä Euroopan maassa en ole vielä käynyt. Mieleeni tuli Ukraina ja sen jälkeen ajattelin seuraavaksi pääsiäistä. Kuinka ollakaan suora lento Kiovaan pääsiäisen ympärillä maksoi 230 euroa. Varasin liput. Varasin edullisen huoneistohotellin. Asettamani tavoite sai minut toimimaan välittömästi. Bucket listalleni olen erikseen listannut seuraavia maita tai alueita: Kuuba, Kolumbia, Dubai ja Kaukaasia sekä Balkan. Niitä sopii suunnitella kesälomakohteiksi.

Omassa matkustamisessani olen seurannut välillä vähän kitsaitakin tapoja. Lisäksi olen rahoittanut matkoja esimerkiksi vuokraamalla asuntoni kesäloman ajaksi. Priorisoimalla ja taloustietoisella matkustustyylillä kaukaisemmatkin matkakohteet on mahdollista yhdistää säästämiseen ja sijoittamiseen. Vaurastumisen välineet verkkokaupasta löydät nyt myös Rosita Juurisen kirjoittaman E-kirjan taloustietoisen matkustamisen tueksi. Myös Rositan blogista löytää paljon hyviä vinkkejä edullisempaan matkailuun.

7 kommenttia:

  1. Matkailu on aivan huippua. Minulla on reissut tämän vuoden aikana 7 maahan, 5 niistä uusia. Saatiin "edullisia" lentoja tarjouksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seitsemään maahan tänä vuonna! Iso peukku, aikamoista. Tulin juuri työmatkalta kotiin lempikaupungistani. Olisinpa jäänyt sinne viikonlopuksi!

      Poista
  2. Mulla taitaa tulla 41 maata. Pari vuotta sitten totesin, että eiköhän tää nyt hetkeksi riitä :)

    Siitä oon kyllä samaa mieltä että matkustaminen rentouttaa ja saa ajatukset muualle erittäin tehokkaasti. Ja ihailtavaa toimintaa noiden Kiovan lippujen kanssa!

    VastaaPoista
  3. Itse uskon että yhdessäkin ulkomaassa on minulle tarpeeksi erilaista nähtävää moneksi eri kerraksi =)

    VastaaPoista
  4. Kaikkea pitää keräillä, osinkoja ja maita.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi20.2.17

    Saat useamman maan yhdellä reissulla kasaan kun teet karibian-risteilyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on vaihtoehto. Pidän omatoimimatkailusta, mutta risteily olisi toki kiva kokemus.

      Poista