perjantai 20. toukokuuta 2016

Vuokraa asuntosi kesäloman ajaksi

Vielä ei ole liian myöhäistä tienata hieman matkarahaa ja kattaa asumiskustannuksia, jos olet lähdössä kesällä pidemmälle matkalle. Vuokrasin vastikään oman asuntoni heinäkuuksi. Laitoin ilmoituksen Toriin ja parissa viikossa asia oli käteltynä vuokralaisen kanssa.

Asunnosta kiinnostuneet tarvitsivat väliaikaista majoitusta useasta eri syystä. Yksi oli muuttamassa pääkaupunkiseudulle ja etsi alkuun helppoa majapaikkaa kuukaudeksi, toinen oli pieni perhe, joka oli tulossa pääkaupunkiseudulle lomalle ja kolmas oli tulossa sukuloimaan, mutta halusi omaa rauhaa. Mikäli asuntosi sijaitsee kasvukeskuksessa, asunnon vuokraaminen on todennäköisesti melko helppoa. Ihmiset liikkuvat, käyvät työssä eri puolella Suomea ja lomailevat kotimaassa.

Vuokrailmoituksessa asetin vuokran ehkäpä hivenen liian alhaiseksi: melko paljon markkinahintaa alemmaksi. Halusin ensin vuokrata asuntoni vain kolmeksi viikoksi, mutta lopulta sovimme vuokralaisen kanssa kokonaisesta kuukaudesta. Teimme vuokrauksesta asianmukaisesti vuokrasopimuksen.

Vuokralainen arvosti, että asunnossa oli kaikki tarpeellinen: tiskikone, pyykinpesukone, valmis internetyhteys, huonekalut sekä astiastot. Sijaintikin sattui olemaan hänelle melko ihanteellinen. Lasitettu parveke ja läheiset ulkoilumaastot olivat etu. Sovimme, että järjestän hänelle yhdestä kaapistostani tilaa vaatteille. Lisäksi sovimme kirjallisesti, että voin käydä kerran asunnossa hakemassa tavaroitani tarpeen niin vaatiessa.

Vuokraamalla asuntoni sain peitettyä asumiskustannukseni loma-ajaltani. Tai maksettua lomalentoni. Miten vain asian haluaa ajatella. Matkalle olisin lähtenyt joka tapauksessa. Pienellä vaivalla sain katettua suurehkon kuluerän ja jälleen tarjottua majapaikan sitä tarvitsevalle. Kilpailutettuani asuntolainani ja vuokrattuani omistusasuntoni olen kahdella pienellä toimenpiteellä tienannut lähes 1000 euroa "ylimääräistä" olemassa olevan omaisuuden avulla.

Tuottoisaa kesän alkua!

***

Seuraa Tarinaa vaurastumisesta myös Facebookissa! Siellä paljastuu minne suuntaan kesälomallani.

6 kommenttia:

 1. Aika ketku tyyppi ;) Itse en olisi uskaltanut vuokrata asuntoani kenellekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin ehdokkaista turvallisimman tuntoisen. :)

   Poista
 2. Vietkö arvoesineet jonnekin erilliseen paikkaan säilöön loman ajaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi mitkä? Ei ole juurikaan arvoesineitä kertynyt! ;)

   Poista
 3. Anonyymi12.5.18

  Kiitokset loistavasta blogista!

  Selkainen kiinnostaisi että otitko vuokralaiselta vakuutta tai suojauduitko mitenkään muuten mahdollisilta vahingoilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Satasen vakuuden taisin ottaa. Vuorkalaisvalinta oli toki normaalia tiukempi omaa vuokratessa.

   Poista