maanantai 27. huhtikuuta 2015

Blogilista lopettaa 1.6.2015

Huomasin sattumalta, että Sanoma on päättänyt lopettaa Blogilistan toiminnan 1.6. alkaen. Sanoma osti Blogilista.fi liiketoiminnan vuonna 2007. Tällöin tarkoituksena oli kehittää palvelusta entistä toimivampi osana digitaalista liiketoimintaa. Voi olla, että sivusto ei koskaan ole ollut Sanomalle kultakaivos, mutta sivusto on tai oli käyttöliittymältään auttamattomasti vanhanaikainen.

Mielenkiintoista mielestäni on se, että Sanoma pyrkii strategiassaan kasvattamaan sähköisen liiketoimintansa osuutta kokonaisuudesta. Samalla yritys haluaa olla pienempi ja keskittyneempi. Tässä kohtaa päätös on ilmeisesti tehty jälkimmäinen ranskalainen viiva silmällä pitäen.

Tämä tuskin vaikuttanee päätökseeni epäonnistuneen Sanoma sijoituksen suhteen. Joko lunastan tappiollisen sijoituksen voidakseni vähentää myyntitappion voitoista tai ostan lisää osakkeita kyetäkseni ponnistamaan plussalle. Mitä lähemmäksi tämä vuosi kääntyy loppuaan sitä enemmän käännyn ensimmäisen vaihtoehdon puolelle.

Yksittäisen bloggaajan, suomalaisen blogosfäärin ja blogien lukijoiden kannalta tämä on puolestaan harmillista. Suuri osa tämänkin blogin kävijöistä on päätynyt sivustolle Blogilistan kautta. Lukijalle Blogilista on yksi helppo tapa seurata kiinnostavia aihepiirejä ja aktiivisia blogeja. Monen blogin kävijämäärät tulevat varmasti Blogilistan lakkaamisen seurauksena pienenemään.

Kysyntä ja halu yrittää pitää onneksi aina huolen siitä, että tilalle nousee uusia vaihtoehtoja. Niin myös tässäkin tapauksessa. Blogipolku.com on hiljattain kerännyt lukuisia blogeja sivulleen. Tarina vaurastumisesta vaikuttaa olevan ensimmäinen sijoitusaiheinen blogi tällä sivustolla. On hienoa, että Blogipolun ylläpitäjät ovat huomanneet avautuvan mahdollisuuden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti