sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Fiskars on maksanut itsensä takaisin

Fiskarsin osingot vuodelta 2014 näkyivät tällä viikolla arvo-osuustililllä ja katselin mielenkiinnolla Fiskarsin tv-mainosta uudessa kotimaassani.

Sijoitukseni Fiskarsiin vuonna 2009 on ollut yksi onnistuneimmista. Tuolta ajalta päiväkirjastani löytyy seuraava merkintä:
"Ainoa suomalainen kulutustavara- ja brändiyhtiö. Salkussa osinkotuoton, pitkän historian, vakaan kehityksen ja tulevaisuuden potentiaalin vuoksi. Myös iso osuus Wärtsilässä lisää Fiskarsin mielenkiintoisuutta. Iittalan osto on myös spekulatiivinen elementti synergioiden vuoksi ja tulevaisuuden bränditalon tärkeä rakennuspalikka."

Puolenkymmenen vuoden ajalta maksetut osingot kattavat summan, jonka yhtiöön sijoitin. Toki suuren osingon maksun on mahdollistanut Wärtsilän osakkeiden myynnit. Yhtiö on siis palauttanut tase-eriään omistajille. Jokainen sijoittaja voi ostaa Wärtsilän osakkeita pörssistä niin halutessaan, joten siksi päätös on mielestäni ollut aivan oikea.

Osinkojen lisäksi yhtiön osakekurssi on 150 prosenttia vihreällä. 2009 oli sijoittajan kulta-aikaa. Huonon sijoituksen tekeminen oli paljon vaikeampaa kuin tänään. Valitettavasti, voimakkaasti laskeneiden kurssien hermostuttamana, olin pienentänyt ostoerieni suuruutta:

Kunpa sijoitukseni Fiskarsiin olisi ollut suurempi kuin 430 euroa... Mutta kukapa ei rakastaisi osinkoja?

Seuraa sijoitusteni kehitystä Sharevillessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti