lauantai 14. helmikuuta 2015

24 % palkankorotus Western Unionilta

Helmikuussa rahanvälityspalveluihin erikoistunut Western Union myönsi osakkeenomistajilleen 24 % palkankorotuksen kasvattaessaan osingonmaksuaan. Korotus nostaa efektiivisen netto-osinkotuottoni 3,8 prosenttiin. Vielä korotuksen jälkeenkin WU:n osingonjakosuhde säilyy maltillisella 30-40 prosentin tasolla. Varaa korotuksiin on siis jatkossakin. 

Olin hankkinut yhtiön salkkuuni toukokuussa 2013 seurattuani sitä muutaman kuukauden ajan. Yhtiön osakekurssi oli tuolloin laskenut tuntuvasti sen kohdattua maakohtaisia ongelmia Meksikossa. Ehdin osakekurssin pohjakosketuksen jälkeiseen rekyyliin mukaan hivenen myöhässä, ostin toisen erän osaketta viisi kuukautta ensimmäisen oston jälkeen 8 prosenttia korkeampaan hintaan.

Sijoitushetkellä olin huolestunut Internetin muuttavan voimakkaasti myös maksuvälityspalvelumarkkinoita. Osingonmaksun korotus on kuitenkin voimakas merkki yhtiön luottamuksesta tulevaan. Lisäksi se on osoitus siitä, että vakiintuneet toimialat muuttuvat lopulta melko hitaasti, ja kärsivällinen sekä riittävästi hajauttava sijoittaja voi suuresti hyötyä poikkeustilanteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti