torstai 10. heinäkuuta 2014

Adsense mainonta tulonlähteenä

Inspiraatiota kesästä

Kesäkuussa useat sijoitusblogit odottavat hiljentyäkseen lomien ajaksi. Siltä varalta tämä kirjoitus onkin kirjoitettu muutama viikko ennen julkaisuaan. En voi olla jatkamatta, että tämän kirjoituksen ilmestyessä, olen todennäköisesti hiekkarannalla palmujen katveessa. Toivottavasti myös Suomessa on hyvä lomasää. Kesäisin lukemista harrastavat ihmiset paneutuvat kirjojen pariin rauhoittuakseen arkielämän kiireiltä. Ehkäpä jollakulla on aikaa hautautua myös blogosfäärin uusinmpiin!

Käsittelin aiemmin bloggausta suomeksi korostaen sen luonnetta harrastuksena, itsensä kehittämisen välineenä sekä keinona jakaa arvokkaita kokemuksia ja ajatuksia muiden aihepiiriä seuraavien ihmisten kanssa. Useat nettisivustot markkinoivat bloggausta oikotienä suuriin tuloihin, joihin vain aniharva miljoonista blogeista yltää. Bloggaamiseen on oltava jokin muu motivaation lähde. Sen jälkeen voivat myös taloudelliset näkökohdat kannustaa jatkamaan.

Ensimmäinen Adsense tilitys

Viisitoista kuukautta on kulunut tämän blogin aloittamisesta. Kesäkuun lopussa sain Googlelta ensimmäisen tilityksen Adsense mainonnasta. Nämä mainokset ovat tällä hetkellä blogissani otsikon alapuolella sekä oikeassa laidassa pitkän bannerimainoksen alapuolella. Blogin ylläpitäjä ansaitsee pienen korvauksen aina, kun lukija klikkaa yhtä näistä mainoksista. Mainosten sisältö vaihtelee sen perusteella, millaisilla sivustoilla lukija on aiemmin vieraillut.

Google tilittää mainostulot 70 euron saldon täyttyessä. Tähän voi kuitenkin blogin ylläpitäjä vaikuttaa, tosin kyseinen summa on minimitilitys. Kuukausittain mainostuloja on blogissani kertynyt eurosta viiteentoista. Klikkauksia koko historian ajalta on noin 190 kappaletta, näistä vain kuusi kappaletta on ulkomailta. Suuri osa klikkauksista on tapahtunut moderneilta päätelaitteilta (tabletit 42 ja älypuhelimet 19 kappaletta).

Mainostulojen tilityksen kunniaksi laitan kolmekymppiä päälle ja lyhennän asuntolainaani ylimääräisellä 100 eurolla. Näin nämäkin rahat tuottavat alentamalla korkokulujani ja vapauttavat minut velkakurimuksesta viikkoa kaksi aikaisemmin. Viimeiseksi on muistutettava, että mainostuloista seuraavat verot tulee blogin ylläpitäjän hoitaa itse. Blogin ja Adsense tilin avaaminen on helppoa. Kaikille blogien kirjoittajille inspiraatiota kesästä sekä lukijoille kiitos tuestanne ja kommenteistanne.

Mukavaa loma-aikaa!

Lue myös: Bloggaaminen suomeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti