lauantai 9. kesäkuuta 2018

Sijoitushuolia ja pehmeämpiä toimia

Ensimmäinen tyhjä kuukausi

Olen ollut ehkäpä onnekas vuokra-asuntojeni kanssa. Yksi asuntoni oli kertaalleen kaksi viikkoa tyhjillään, muuta nyt vaikuttaisi tulevan ensimmäinen kokonainen tyhjä kuukausi. Koetan jälleen aktiivisesti esitellä asuntoa, kun useimmat kiinteistönvälittäjillä tarjonnassa olevat asunnot aktiivisesti odottavat vuokralaiskandidaattien yhteydenottoa. Viime vuonna sain asuntoni täpärästi vuokrattua samalla sinnikkyydellä. Tyhjät kuukaudet luonnollisesti kuuluvat asuntosijoittamiseen, mutta samalla ne harmittavat pienentäen tuottoa huomattavasti.

Lunastin puolet GF Money sijoituksesta

Tein lunastuspyynnön puolesta GF Money Consumer Finance Oy:n osakkeista. Olin sijoittanut niihin yhteensä 8000 eurolla ja tällä hetkellä odotan 4000 euron palautumista tililleni. Päätökseen johti useampi seikka, ei pelkästään GF Moneyn osakeannin peruuntuminen. Yksi syy oli epäselvyydet osinkojen verokohtelusta. Verottaja saattaisi jatkossa kohdella kevyesti verotettuja osinkotuloja korkotuloina, jollolin veroaste nousisi 22,5 prosenttiyksikköä. Lisäksi jatkuvat poliittiset huhut pikavippauksen sääntelystä luovat varjoja toimialalle. Vaikka yhtiö vaikutti tekevän edelleen kelpo tulosta, koin paremmaksi tässä kohtaa keventää sijoituksiani tälle riskiselle alueelle.

Sijoitus itseni kehittämiseen

Hankin Bookbeatin jäsenyyden kuunnellakseni äänikirjoja autossa ja muissa keveissä askareissa. Kahden viikon maksuttomalla kokeilujaksolla olen huomannut, että Bookbeatin valikoimasta valitettavasti puuttuu monen monta kirjaa, jotka minua kiinnostaisivat. Aionkin päättää tilauksen kokeilujaksoon ja ottaa käyttöön Storytelin. Siellä vaikuttaisi olevan kattavampi valikoima. Kirjojen lukeminen tai tässä tapauksessa kuuntelu on ollut minulle aina tärkeä tapa saada uusia ideoita, kehittää osaamista ja kasvattaa tietotaitoa eri alueilta.

Kesäloma aivan kulman takana

Lukemisen lisäksi matkustaminen on sijoitus itseeni ja tärkeä harrastus. Tänä kesänä suuntaan Kaukasukselle, tarkoituksenani yhdistää yhteen lomaan vuoristoa, rantaa ja kaupunkia. Tavoitteenani on käudä kahdessa uudessa maassa. Matkustessa tutustuu uusiin kulttuureihin, ihmisiin, paikkouihin ja ruokiin. Matkustaminen avartaa maailmankatsomusta ja aika ajoin tuo myös uusia sijoitusideoita. Tällä kertaa kesäloma tulee kuitenkin hieman hankalaan ajankojhtaan, asuntoni voi jäädä vuokraamatta toiseksikin kuukaudeksi, mutta en anna sen häiritä lomatunnelmaa.

***
Hanki helppoa sijoituslukemistoa kesäksi - lue Vaurastumisen välineet.

3 kommenttia:

  1. Jos enkku sujuu, niin kannattaa kokeilla Amazonin Audible palvelua äänikirjoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tutustunut Audibleen. Englanti toki sujuu, mutta välillä on mukava kuunnella myös kotimaisella kielellä.

      Poista