perjantai 17. helmikuuta 2017

Haluan käydä sadassa eri maassa

Vuoden alun ensimmäisissä merkinnöissä olen katsonut vankasti menneeseen vuoteen kartoittamalla vaurastumisen kehitystä ja osakesalkun kehitystä. Olen pohtinut paljon myös tulevaisuutta niin tämän blogin, sijoittamisen kuin elämänkin osalta. Sijoittamisessa aion jatkaa valitsemani strategian viitoittamalla tiellä. On kuitenkin aika asettaa entistä suurempia haasteita muilla elämän osa-alueilla, sijoittamisen ja työn rinnalle.

Yksi harrastuksistani on aina ollut matkustaminen. Sen kohdalla en ole juuri säästellyt, tosin en ole myöskään matkustanut äveriäästi: majoittuen edullisesti ja metsästäen lentotarjouksia. Kaipaan aina tien päälle. Matkustaminen on rentoutumisen tapa, joka johdattaa ajatukset muualle. Matkustaessa oppii, kokee ja näkee asioita, joihin ei kotisohvalta ulotu.

Olen laatinut itselleni listaa asioista, jotka haluan tehdä tai saavuttaa tässä elämässä (bucket list). Yksi suuremmista asettamistani tavoitteista on käydä 100 eri maassa, lähes kahdestasadasta maailman valtiosta. Kuten säästämisessä ja sijoittamisessa, on tiedettävä mistä lähtee liikkeelle. Niinpä laadinkin listan maista, joissa olen jo vieraillut:
 1. Suomi
 2. Ruotsi
 3. Norja
 4. Tanska
 5. Venäjä
 6. Eesti
 7. Latvia
 8. Liettua
 9. Puola
 10. Tsekin tasavalta
 11. Saksa
 12. Itävalta
 13. Slovakia
 14. Slovenia
 15. Unkari
 16. Bulgaria
 17. Kroatia
 18. Italia
 19. Vatikaani
 20. Espanja
 21. Portugali
 22. Ranska
 23. Monaco
 24. Luxemburg
 25. Belgia
 26. Hollanti
 27. Yhdistynyt kuningaskunta
 28. Irlanti
 29. Marokko
 30. Sri Lanka
 31. Thaimaa
 32. Brasilia
 33. Yhdysvallat
 34. Malta
 35. Kreikka
 36. Turkki
 37. Sveitsi
 38. Ukraina
 39. Filippiinit 
 40. Moldova
 41. Georgia
 42. Armenia
 43. Valko-Venäjä (2019)
 44. Romania (2019)
 45. Serbia (2019)
 46. Kolumbia (2019)
 47. (Transnistria)
Vieraillakseni sadassa eri maassa minun on siis vielä käytävä 63:ssa eri maassa. Olen pääosin käynyt valtaosassa Euroopan maita, joten Helsingistä käsin listalle on entistä vaikeampi lisätä uusia maita. Seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana minun tulisi käydä kolmessa uudessa maassa joka vuosi. Kolmenkymmenen vuoden aikajänteellä tavoite tarkoittaa kahta uutta maata vuosittain. Palasiin pilkottuna tavoite ei jälleen kuulostakaan mahdottomalta.

Tätä kirjoittaessani löysin itseni pohtimasta, missä Euroopan maassa en ole vielä käynyt. Mieleeni tuli Ukraina ja sen jälkeen ajattelin seuraavaksi pääsiäistä. Kuinka ollakaan suora lento Kiovaan pääsiäisen ympärillä maksoi 230 euroa. Varasin liput. Varasin edullisen huoneistohotellin. Asettamani tavoite sai minut toimimaan välittömästi. Bucket listalleni olen erikseen listannut seuraavia maita tai alueita: Kuuba, Kolumbia, Dubai ja Kaukaasia sekä Balkan. Niitä sopii suunnitella kesälomakohteiksi.

Omassa matkustamisessani olen seurannut välillä vähän kitsaitakin tapoja. Lisäksi olen rahoittanut matkoja esimerkiksi vuokraamalla asuntoni kesäloman ajaksi. Priorisoimalla ja taloustietoisella matkustustyylillä kaukaisemmatkin matkakohteet on mahdollista yhdistää säästämiseen ja sijoittamiseen. Vaurastumisen välineet verkkokaupasta löydät nyt myös Rosita Juurisen kirjoittaman E-kirjan taloustietoisen matkustamisen tueksi. Myös Rositan blogista löytää paljon hyviä vinkkejä edullisempaan matkailuun.

7 kommenttia:

 1. Matkailu on aivan huippua. Minulla on reissut tämän vuoden aikana 7 maahan, 5 niistä uusia. Saatiin "edullisia" lentoja tarjouksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemään maahan tänä vuonna! Iso peukku, aikamoista. Tulin juuri työmatkalta kotiin lempikaupungistani. Olisinpa jäänyt sinne viikonlopuksi!

   Poista
 2. Mulla taitaa tulla 41 maata. Pari vuotta sitten totesin, että eiköhän tää nyt hetkeksi riitä :)

  Siitä oon kyllä samaa mieltä että matkustaminen rentouttaa ja saa ajatukset muualle erittäin tehokkaasti. Ja ihailtavaa toimintaa noiden Kiovan lippujen kanssa!

  VastaaPoista
 3. Itse uskon että yhdessäkin ulkomaassa on minulle tarpeeksi erilaista nähtävää moneksi eri kerraksi =)

  VastaaPoista
 4. Kaikkea pitää keräillä, osinkoja ja maita.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi20.2.17

  Saat useamman maan yhdellä reissulla kasaan kun teet karibian-risteilyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on vaihtoehto. Pidän omatoimimatkailusta, mutta risteily olisi toki kiva kokemus.

   Poista