torstai 20. kesäkuuta 2019

Sijoitusyksiön pintaremontointi Youtuben avulla

Kun ostimme veljeni kanssa sijoitusyksiön näkemättä, vuokrattuna ja ilman pankkia, otimme tiedostetun riskin siitä, että jotain voisi mennä pieleen. Riskin vastapainona oli alhainen hankintahinta, joka takasi korkean vuokratuoton parhaassa skenaariossa ja melko korkean osinkotuoton heikossakin skenaariossa. Valitettavasti riskit realisoituivat monin osin.

Kun vuokralaisemme siirtyi tästä maailmasta seuraavaan, asunnon kunto paljastui. Onneksemme vuokralaisen omaiset tyhjensivät asunnon huonekaluista. Asunto oli remonttikunnossa. Vanhat muovimatot irvistelivät ja tapetit olivat kirkkaan oransseja. Kaapiston oveen oli ilmeisesti sattunut nyrkki ja WC:ssä oli tupakoitu. Vessan lattia taisi olla kuorrutettu karvoituksella. Keittiö oli suorastaan törkyinen ja puhdasta pintaa oli vaikea löytää. Epäsiisteydestä ja ikääntyneisyydestä huolimatta, vessa ja keittiö olivat hyvässä kunnossa, ja arvelimme, ettei niitä tarvitsisi ryhtyä remontoimaan.

Emme olleet koskaan remontoineet, joten soitimme yhteen remonttiliikkeeseen. Heillä oli mahdollisuus tulla tekemään remontti parin kuukauden päästä. Minulla oli kuitenkin työkalupakki ja veljeni pystyisi lainaamaan järeämpiä työkaluja, pistosahaa ja laminaattikatkaisijaa, kaveriltaan. Meillä olisi iltaisin ja viikonloppuisin aikaa. Päätimme ryhtyä tuumasta toimeen sen enempää suunnittelematta. Olisihan hyvä oppia pintaremontoinnin jalo taito. Youtube on täynnä ohjeita laminointiin, maalaukseen ja tapetointiin. Seuraavana päivä kurvasin heti Byggmaxin pihaan ja lastasin autoon ensimmäisen kuorman tarvikkeita.

Lähdimme ensimmäisenä purkamaan. Irroitimme vanhan lattiamaton ja poistimme vanhan tapetin, jota olikin sitten monen monta kerrosta. Se oli virhe, koska aikaa siihen paloi vaikka kuinka monta tuntia ja hermotkin paloivat useamman kerran. Kun vihdoin saimme betoniseinän näkyviin, vedimme siihen tasoitetapetin paikoilleen maalausta varten. Maalaus oli hauskaa. Tapetin irroituksesta viisastuneena yhden seinän tapetoimme uudelleen vanhan tapetin päälle. Vaikka pelkäsimme, ettei uusi tapetti kiinnittyisi hyvin vanhan tapetin päälle, tuli jäljestä kohtuullista.

Vessan ja keittiön siistimiseen meni kymmeniä työtunteja. Ruokaa ja rauhoittavia lääkkeitä löytyi kaappien perukoilta. Vessan katto oli keltaisena nikotiinista, joka lähti irti kloriinilla, ja karvoitetun lattian pesuun uhrasimme vanhan siivousmopin. Maalauksen ja siivouksen jälkeen asensimme paikoilleen laminaatin. Oikeammin sanottuna ensimmäiset rivit menivät väärinpäin. Halvinta laminaattia ei kannata hankkia, koska pontit eivät taida halvimmissa olla aivan sutjakkaimmasta päästä toisiinsa liittymään. Viimeisenä ostimme mittaan leikattua kalustepuutavaraa ja uusimme kaapiston ovet. Ruuvasimme uudet vetimet ja kiinnitimme uudet ovet paikoilleen.

Tarvikehankintoja teimme niin K-Raudasta, Byggmaxista kuin RTV:stä. Paikallinen RTV osoittautui useimmiten edullisimmaksi ja samalla saimme asiantuntevaa apua maalaukseen ja tapetointiin. Kiitos ammattitaitoisen myyjän, joka palveli meitä useamman kerran ja antoi vielä pientä suurasiakasalennusta. Jalkalistat ja puutavaraa kaapiston ovien korjaamiseksi hankimme paikallisesta puutavaraliikkeestä. Yksiön pintaremontin tarvikekustannukset olivat yhteensä 750 euroa. Rikottuamme remontoinnin tuoksinnassa yhden sähköpistokkeen, sähkömies veloitti sen uusimisesta reilut yhdeksänkymppiä. Näin ollen kokonaiskulut olivat 840 euroa.

Koska sijoitusasunto sijaitsi toisella paikkakunnalla, työmaaliikennettä oli hyvä hoitaa työsuhdeautolla. Remonttikulut olisivat luonnollisesti olleet kokonaisuudessaan korkeammat, jos polttoainekulut olisivat langenneet remonttipartion harteille. Nyt saimme sijoitysyksiön pintaremontoitua pienin kustannuksin. Asunnon vuokrasimme luotettavalle nuorelle pariskunnalle ja tänä päivänä yksiö jauhaa aiempaakin parempaa kassavirtaa

***
Pohdi millainen sijoittaminen sopii sinulle. Lue Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti