sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Lokakuussa meni kymppitonni


Sijoituspäiväkirja

Lokakuu 2018

Ostin lokakuussa 100 kappaletta lisää Nordeaa, joka joutui vaihteeksi osaksi rahanpesua koskevia huhuja. Niiden myötä osakekurssi laski alle yhdeksän euron ja näin mahdollisuuden lisätä omistustani yhtiössä. Korkea osinkotuotto ja pankin mahdollisuus hyötyä nousevista koroista rohkaisivat panostamaan Nordeaan. Vain päiviä oston jälkeen markkinoita alkoi koulia laajamittainen kurssilasku. Nordeakin laski noin euron verran ostotasoltani.

Kirjoitin muutama viikko sitten blogin otsikolla Kuinkasuhtaudun kurssilaskuun. Vaikka ajatukseni ovat pääpiirteissään selkeät, voi sijoitusten toimeenpano olla käytännössä hankalaa. Yllä mainitun Nordea-ostoksen jälkeen olen ollut jähmettynyt. En ole ostanut enkä myynyt osakkeita. Minulla on tarkkailulista sekä hyvä käsitys monista yhtiöistä ja osakkeista kymmenen vuoden osakesijoittamisen jälkeen. Tänä viikonloppuna minulla oli tarkoitus laatia pieni ja lyhyen aikavälin osto-ohjelma ja miettiä mahdollisia osakemyyntejä.

Minulla on tällä hetkellä osinkosalkussani varoja tehdä yksi ostos euromääräisesti, kruunumääräisesti ja dollarimääräisesti. Aion lähteä hakemaan sijoituskohdetta siis Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvaltain pörssistä, mieluiten lisäten omistusta jo olemassa olevassa positiossa. Lisää pääomaa salkkuuni tulee taas muutaman viikon päästä kuukausittaisen säästösumman verran ja paritonnia siirtäessäni vaihtoehtoisista sijoituksista irtoavia varoja takaisin osinkosalkkuuni. Ostokohteiden tarkastelu on oman kirjoituksensa arvoinen omien ajatusten selventämiseksi.

Lokakuussa osakesalkun arvo laski noin 10 000 euroa. Kuun puolivälin seurannassa, ennen voimakasta kurssilaskua, salkun arvo oli noin 204 000 euroa (viime kuussa 212 000 euroa). Kokonaisvarallisuuteni sinnitteli yli 360 000 euron. Kuun lopussa vuoden alusta kertynyt osinkopotti ylsi lähes 5600 euroon ja on siten matkalla 6000 euroon. Osakekursseihin sijoittajalla ei ole vaikutusvaltaa, mutta osinkokertymä on ennustettavampi ja paremmin kontrolloitavissa oleva elementti.


***
Rakenna itsellesi osinkosalkku, aloita lukemalla Vaurastumsisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti