perjantai 27. huhtikuuta 2018

Omassa hotellissa on mukavampi yöpyä

Sijoituspäiväkirja


Huhtikuu 2018

Kuun puolivälissä ostin 200 kappaletta lisää Nokian osakkeita 4,5 euron hintaan. Tavoitteenani oli laskea keskiostohintaani ja poimia toukokuun osingot salkkuuni. Ajoitus oli lyhyellä aikavälillä onnekas, kun kurssi hypähti heti lähes 4,9 euroon. Sijoitus Nokiaan tuo jälleen noin kolmekymppiä lisää vuoden osinkovirtaani pyrkiessäni kohti 6000 euron osinkotuloja.

Hiljattain olen spekuloinut Tikkurilan osakkeella. Olen ostanut osaketta 16 euron tuntumassa ja myynyt yli 17 eurolla. Tällä hetkellä salkussani on Tikkurilaa 15,8 euron hankintahinnalla. Tikkurila tilitti vastikään osingon ensimmäisen erän ja osinkodippi jäi pieneksi. Osakekurssi alkaa lähennellä tasoa, jolla olen jälleen valmis myymään. Saatan kuitenkin pitää osakkeet hieman pidempään toivoessani yhtiön voittavan tilapäiset vaikeutensa, mikäli ne sellaiseksi osoittautuvat.

Huhtikuun loppupuolella salkkuni jatkoi pullistumistaan eri osakkeiden määrällä mitattuna. Ostin ruotsalaisen hotelliketjun Scandicin osakkeita. Yhtiö tarjosi kahdessa erässä maksettavan ja noin neljään prosenttiin efektiiviseen tuottoon yltävän osingon. Yhtiön osakekurssi oli laskenut 120 kruunusta hieman yli 80 kruunun tasolle. Scandic oli kohtuullisesti arvostettu 12 P/E luvulla ja 1,2 P/B luvulla. Yhtiö oli tosin velkaantumaan päin sen ostettua Suomesta Cumulus-ketjun hotellitoiminnot. Yhtiön asiakkaista yli 80 prosenttia on liikematkustajia, minä muiden joukossa. Olen vaihtanut Sokos-hotellit Scandiciin paremman konseptin ja viihtyisyyden vuoksi. Yleensä tavoitan Scandicin myyntipalvelun autosta puhelimitse huomattavasti Sokosta nopeammin. Jatkossa on mukava yöpyä omassa hotellissa.

Aloitin jälleen vaihtamaan euroja dollareiksi. Viimeksi olin vaihtanut euroja dollareiksi vuonna 2015. 2016 vaihdoin dollareita euroiksi, kun vaihtokurssi oli suotuisa. Tulen todennäköisesti myymään yhden amerikkalaisen tappiollisen sijoituksen ja osinkoa leikanneen yhtiön, joko Enscon tai General Electricin osakkeet. Myynnistä saan verovähennyskelpoisia tappiota tavoitteenani kohdistaa pääomat tuottoisammin. Valuuttavaihdoilla ja myynnillä saan kasaan pääoman uutta ostoa varten.

Huhtikuussa lisäsin osinkosalkkuuni kaksinkertaisen määrän uutta pääomaa. Suuremmilla talletuksilla koetan kompensoida muutamia epäonnistuneita sijoituksia, esimerkiksi H&M ja Byggmax, ja kasvattaa absoluuttista osinkokertymää. Kuun puolivälin seurannassa salkun arvo laski reilusti suhteessa maaliskuuhun. Myös kokonaisvarallisuuteni laski vajaa 3000 euroa. Osakesalkun arvo tuli alas yli 4000 euroa ja palasin jälleen hätyyttelemään 200 000 euron rajaa.

***
Älä elä pelkän palkkatyön varassa! Aloita säästäminen ja sijoittaminen, ja kartuta 10 vuoden kokemus Vaurastumisen välineillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti