perjantai 19. toukokuuta 2017

Minäkin olen myynyt ylimääräistä tavaraa

En olisi uskonut itsestäni. Olen viimeisten kuukausien aikana laittanut vanhoja tavaroita myyntiin. Monissa blogeissa ja säästämistä käsittelevissä neuvoissa kehoitetaan "tienaamaan myymällä tarpeetonta tavaraa". Suorastaan inhoan tätä kehoitusta! Itse en ole saanut yhtäkään tavaraa myytyä korkeammalla hinnalla kuin olen siitä maksanut. Mistä lähtien tappiolla myyminen on ollut tienaamista?

Olen myynyt esimerkiksi taulun, polkupyörätelineen ja ylioppilaslakin (huomasin markkinaraon juuri ennen vappua). Monta tavaraa on vielä myymättä. Ehkäpä koetan pyytää liian korkeaa hintaa. Monesta tavarasta on vielä ilmoitus laatimatta ja lataamatta. Se on melko vaivalloista. Yksi henkilö neljästä tarjoaa puolet pyydetystä hinnasta, yksi kyselee jotakin ihmeellistä, kolmas kyselee onko tavara vielä myynnissä ja neljäs saattaa tuotteen ostaa, jollei peruuta viime hetkellä. Selvästikään tavaran myynnillä ei kovinkaan kaksista tuntipalkkaa saa aikaiseksi.

Säästämisessä tehokkainta on olla ostamatta ollenkaan tarpeetonta tavaraa. Pidättäytyminen on tehokkain tapa "tienata". Siksi minulla ei ole juurikaan järkevää tavaraa myytäväksi. Säästetyn rahan sijoittaminen on tienaamista. Kerran sijoitettuna raha itseasiassa tienaa puolestasi vuosi vuodelta. Sen sijasta, että myy käytettyä tavaraa se kannattaa jättää kokonaan ostamatta. Käyttämättömän tavaran myynti on kuin epäonnistuneen sijoituksen myynti. Siinä vapautetaan tuottamatonta pääomaa tuottavaksi.

On luonnollisesti hyvä laittaa tarpeeton tavara kiertämään ja muuttaa tavara rahaksi. Tienaamiseksi sitä ei kuitenkaan voi kutsua. On myös tärkeä pohtia, kuinka paljon siihen käyttää aikaa ja voisiko sen sijasta tehdä jotakin muuta. Minulla on jäänyt tunteja pois uusien sijoituskohteiden etsinnästä ja tutkimisesta. Pääomaa olisi sijoitettavaksi. Ylimääräisen tavaran myynnistä saamani rahat olenkin tallettanut hätärahastooni, jota olen pyrkinyt kasvattamaan.

7 kommenttia:

 1. Itsekkin olen tätä omituista "tienaamista" joutunut harrastamaan näin muuton alla. Tavallaan tästä kyllä "tienasi" Kun myin vanhoja tavaroitani pois, sohva, tv, pc laitoin hinnat suoraan niin alas että pääsin tavarasta varmasti, nopeasti ja suht vaivattomasti eroon. Sen sijaan että maksaisin kierrätysfirmalle, sainkin rahaa kun joku haki tarpeettomat tavarat veks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto on hyvä aika laittaa vanhaa tavaraa kiertoon ja siinä tilanteessa käytetyn tavaran myyntiä voi jopa kutsua tienaamiseksi. Ainakin säästää energiaa, kun tavaroita ei tarvitse siirtää paikasta toiseen!

   Poista
 2. Välillä kaupankäynti on ihan hauskaa kun pääsee oikein kunnolla tinkimään :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi22.5.17

  Nurkkiin kerääntynyttä turhaa tavaraa kannattaa tosiaan myydä pois, tai jopa heittää vaan menemään.

  Itse katson, että homma on aina plussan puolella, jos tarpeettomaksi päätyneestä tavarasta saa "jotakin" takaisin.

  Oma taktiikkani on ostaa suurin osa käyttötavaroista (kahvinkeittimistä telkkareihin ja huonekaluihin jne.) jo valmiiksi käytettynä.

  Tällä menetelmällä olen aina saanut täysin käyttökelpoisen ja hyväkuntoisen tuotteen.

  Hyväksi taktiikan tekee se, että aika usein tuotteen saa myö myytyä eteenpäin kohtuu hyvällä hinnalla (tai käytettyä puoli-ilmaiseksi loppuun).

  Tältä pohjalta, kun tuotteen myy eteenpäin, voi asiaa katsella niin, että se on ollut ikään kuin "vuokralla" sinulla, ja siitä syntynyt häviö on tuotteen vuokra.

  Näin ajatellen elämä on yhtäkkiä kohtuullisen halpaa, kun uuden hinnasta ei tarvitse välittää, ja käytettykin maksaa lopulta hyvin vähän näin menetellen.

  VastaaPoista
 4. Itse olen ostanut paljon tavaraa kirpparilta ja kun siitä pitää huolen niin hyvällä tuurilla saa myytyä kalliimmalla, kuin on ostanut :) Ja tietenkin on jo ostaessa pitänyt tehdä se voitto, eli ostaa selvästi alihintaan jopa kirpparistandardilla.

  Kirpparimyynti on ihan hauska harrastus. Nimm. viisi tuntia viikonloppunakin konttikirppiksessä istunut!

  VastaaPoista
 5. Hyviä pointteja! Toki, "tienaaminen" tulee kysymykseen ostopuolella, kun tavaroita hankkii uuden sijasta käytettynä.

  VastaaPoista