perjantai 7. huhtikuuta 2017

Blogissa 500 000 sivukatselua

Vaikka olen kirjoittanut sijoituspäiväkirjaa aina vuodesta 2008, Tarina vaurastumisesta blogi täytti hiljattain neljä vuotta. Neljän vuoden aikana blogini on saanut osakseen puoli miljoonaa sivukatselua. Luku perustuu Blogger alustan tilastoon ja sen luotettavuudesta voidaan keskustella erikseen. Joka tapauksessa on kannustavaa tavoittaa suuri määrä ihmisiä viestillä, johon itse uskoo ja jonka mukaan pyrkii toimimaan. Säästäväisyydellä ja sijoittamisella voi olla suuri vaikutus elämään.

Vuonna 2009-2010 englanninkieliset blogit olivat viimeinen sysäys omalle matkalleni kohti taloudellista riippumattomuutta. Osinkosijoittamiseen nojautuva sijoitusstrategia ja ajatus passiivisten tulojen rakentamisesta vahvistuivat muiden sijoittajien kokemusten ja esimerkkien perusteella. Kotimainen ja talousaiheinen blogosfääri on myös kasvanut voimakkaasti, mikä edesauttaa koko blogiyhteisön kehitystä.

Aloitin seuraamaan kävijäliikennettä blogissani vuonna 2015 Google Analytics palvelulla. Kuukausittaiset istunnot ovat kasvaneet noin neljästä tuhannesta viiteen tuhanteen istuntoon. Keskimääräinen istunnon kesto on hieman yli kaksi minuuttia. 60 prosenttia vierailijoista on palaavia ja 40 prosenttia uusia kävijöitä. Blogiini suuntautuva liikenne tulee kolmesta eri päälähteestä: noin 40 % muista blogeista, kolmannes Googlesta ja kolmannes muista lähteistä (esimerkiksi suora liikenne).

Olen myös pyrkinyt tavoittamaan enemmän ihmisiä sosiaalisen median kautta, vaikka viestintäni on tähän saakka ollut enemmänkin blogikirjoitusten jakamista. Seuraajia eri kanavissa Tarina vaurastumisella on seuraavasti:

Shareville: noin 700
Twitter: noin 130
Bloglovin: 56
Facebook: 47
Blogger: 26

Tämä lähinnä itselleni muistiinpanoksi, mutta tervetuloa myös seuraamaan valitsemallasi kanavalla!

Twitterissä seuraan itse esimerkiksi ulkomaisia osaketreidaajia ja sijoittajia. Kotimaisia talousasiantuntijoita on myös mukava seurata makrotaloudellisten kommenttien toivossa. Shareville on ollut minulle erityisesti alusta tutustua ruotsalaisiin yhtiöihin ja seurata ruotsalaisia sijoittajia. Facebookissa olen seurannut muutamia eurooppalaisia sijoitusblogeja, jotka ovat vaikeammimn löydettävissä. Lisäksi Facebookista löytyy uudehko sijoitusaiheinen ryhmä nimeltään Sijoituskerho.

Sosiaalinen media varmasti täydentää sekä korvaa osaa blogien roolista sijoitusaiheisessa keskustelussa. Uskon kuitenkin, että blogeilla tulee myös tulevaisuudessa olemaan rooli syvemmässä analyysissä, käytännöllisten ja henkilökohtaisten esimerkkien jakamisessa sekä motivaation lähteenä niin blogin kirjoittajalle kuin lukijoillekin. Henkilökohtaisuus on varmasti yksi trendi, joka erottaa blogit valtamediasta.

4 kommenttia:

  1. Neljä vuotta on näissä suomalaisissa talousblogeissa aika pitkä aika. Moni kirjoittaja lopettaa jo vuoden jälkeen. Hyvä että sinulta löytyy pitkäjänteisyyttä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Rakkaudesta lajiin.

      Poista
  2. Anonyymi8.4.17

    Vahingossa alunperin blogisi pariin löysin, mutta sen jälkeen olen ajatuksiasi säännöllisti seurannut. Blogissasi arvostan mainitsemaasi henkilökohtaisuutta, ja sen lisäksi rehellisyyttä, suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Iso kiitos kirjoituksistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Aina mukava kuulla, jos kirjoituksista on hyötyä!

      Poista