lauantai 25. maaliskuuta 2017

Taktisia toimenpiteitä vuodelle 2017

"Big things have small beginnings."

On aika jälleen asettaa pienempiä tavoitteita tälle kuluvalle vuodelle. Taktisten tavoitteiden on määrä alentaa kustannuksia, kasvattaa tuottoja ja auttaa minua kohti asettamiani päätavoitteita.

Tälle vuodelle oli poikkeuksellisen vaikea keksiä ajankohtaisia, hyödyllisiä ja merkityksellisiä tavoitteita. Otan mielelläni kommenteissa ehdotuksia vastaan!
 • Sijoitustoiminnan aloittaminen osakeyhtiön kautta.
  • Koska en ole maksanut osakeyhtiöstä varoja ulos, osakeyhtiööni on muutamassa vuodessa kertynyt sijoitettavia varoja.
  • Haluan luonnollisesti saada tämän pääoman tuottamaan ja olen avaamassa arvo-osuustiliä Nordnetiin.
 • Kaikkien (sijoitus- ja asunto)lainojen uudelleenneuvottelu.
  • Tämä toimenpide vaatii hieman pohdintaa ja laskentaa, mutta ajatuksenani on lähestyä pankkia ja neuvotella lainat kokonaisuutena uudelleen loppuvuodesta 2017. 
  • Tavoitteenani olisi samanaikaisesti laskea korkomarginaalia, pidentää laina-aikaa vielä, kun korot ovat alhaisella tasolla, ja mahdollisesti sitoa osa lainasta kiinteään korkoon.
  • Koska minulla on neljä erillistä lainaa, saatan myös yhdistää nämä neljä luottoa kahdeksi pienentääkseni lainanhoitokuluja.
  • Ennen tämän toimenpiteen aloittamista, pyydän tässä kohtaa vuoden alkupuoliskolla alennusta marginaaleihin. Maksan mielestäni liian korkeaa hintaa rahasta suhteessa tämän hetkiseen hintatasooni, varallisuuteeni ja lainanhoitokykyyni.
 • Uusi vaihtoehtoinen sijoituskohde.
  • Vuoden loppuun mennessä olisi hyvä löytää vaihtoehtoinen sijoituskohde, mikäli pörssiosakkeiden arvostustasot pysyttelevät korkealla tasolla.
  • Vaihtoehtoisiin sijoituksiin lähden aina mukaan varoen ja pienin panoksin, mutta haluaisin lisätä hieman panoksia ja löytää hieman eksoottisempaa, mahdollisesti sijoituskohteen ulkomailta. Jatkan satunnaisia etsintöjä, ja pidän korvat ja silmät auki.
Aiempien vuosien taktisia toimenpiteitä läpikäydessäni, voin hyvällä omalla tunnolla sanoa toteuttaneeni lähes jokaisen. Joitakin tavoitteita ja toimenpiteitä olen oikeutetusti hivenen ja paikoitellen muovannut olosuhteiden muuttuessa. Tärkeintä tavoitteissa jälleen on se, että patistavat toimeen. Tässä tapauksessa taktiset tavoitteet ajavat minua tekemään pienempiä toimenpiteitä, joihin en ehkä muuten tulisi ryhtyneeksi.

2 kommenttia:

 1. Minullakin voisi olla tavoite tuo sijoitustoiminnan aloittaminen osakeyhtiön kautta. Tarkoittaen osakeiden ostoa osakeyhtiön lukuun. Olen tätä monesti harkinnut ja sitten päätynyt, että kannattaa pitää osakkeet henkilökohtaisesti omistettuna. Asunto-osakkeita yhtiöni jo omistaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Pienillä pääomilla touhutessa osakeyhtiön kautta sijoittaminen ei liene kovin järkevää, kuten tilanteessani, mutta jälleen kerran koetan katsoa tulevaisuuteen ja pitää huolta, että raha työskentelee puolestani.

   Poista