torstai 11. joulukuuta 2014

Miten lisää kävijöitä blogiin?

Edellisessä kirjoituksessa bloggaamisesta käsittelin blogini kävijöiden liikenteen lähteitä. Viimeisen kuukauden aikana päivittäinen sivukatselujen määrä on kasvanut hivenen ja mietin mitkä asiat ovat tähän vaikuttaneet. Päätinkin listata muutamia toimenpiteitä, joilla blogiisi voi löytää yhä useampi kävijä.

Seuraavilla toimenpiteillä blogini sivukatselujen ja kävijöiden määrä on kasvanut:
 1. Listaa blogisi Blogilista sivustolle ja liitä mahdollisimman monta kuvaavaa ja relevanttia avainsanaa blogisi yhteyteen. Muista myös erilaiset synonyymit, sijamuodot ja johdannaiset (esimerkiksi: säästäminen, säästäväisyys, säästövinkit).
 2. Lisää blogiisi niin sanottu blogroll ja pyri ohjaamaan blogisi kävijöitä myös muiden kirjoittajien blogeihin. Mikäli tuot riittävästi liikennettä, blogin kirjoittaja toivottavasti havaitsee liikenteen lähteen ja lisää blogisi omaan blogrolliin. Vastavuoroisuus palkitsee. 
 3. Läsnäolo blogrolleissa saa lisäpontta mitä useammin julkaiset kirjoituksia. Koska uusimmat teksit nousevat blogrollin kärkeen, vaikuttaa julkaisutahti suoraan kävijämäärään. Myös hakukoneet arvostavat säännöllisesti sisältöä tuottavia blogeja ja toki lukijana on mukava lukea tuoretta ajankohtaista sisältöä.
 4. Pyri löytämään blogisi aihepiiriin soveltuva hyvin spesifi juttuaihe. Tutki samalla Google Adwords hakutoiminnon avulla mitkä hakusanat ovat suosittuja ja mitä ihmiset etsivät. Älä kuitenkaan kirjoita hakukoneille vaan todellisille lukijoille. Blogiini tullaan paljon hakusanoilla sijoitusasunto, vaurastuminen tai edullisin osakevälittäjä. Vaikka en ole tämän blogin kohdalla tehnyt hakusanatutkimusta ennen juttujen kirjoittamista, se voidaan mielestäni nähdä eräällä tavalla asiakaslähtöisyytenä. Silloin blogin kirjoittaja voi päästä tarkemmin jyvälle siitä, mikä lukijoita kiinnostaa ja tuoda blogin paremmin mahdollisten lukijoiden ulottuville.
 5. LinkWithin sovelluksen avulla muodostuu kirjoitusten alle automaattisesti aihepiiriin liittyvät linkit aikaisempiin kirjoituksiini. Aiemmin lisäsin näitä linkkejä käsin, kuten tämän kirjoituksen jäljessä on liuta linkkejä "Muita kirjoituksia bloggaamisesta" alla.
 6. Kirjoita asianmukaisia ja aihepiiriä rakentavia kommentteja muihin blogisi aihepiiriä käsitteleviin blogeihin. Kommentin oheen liitetyn verkkosivustosi osoittee tai blogger profiilin kautta sivustollesi saattaa löytää uusia lukijoita. Kommenttien on sanottu myös parantavan sijoitustasi Google hakutuloksissa. Henkilökohtaisesti en usko, että blogger profiilin kautta kommentointi vaikuttaisi tähän?
 7. Vaikka Tarina vaurastumisesta ei varmastikaan ole malliesimerkki, helpohko verkko-osoite ei haittaa lainkaan palaavien lukijoiden tuomisessa blogiisi. Itse tapaan yleensä unohtaa monen mielenkiintoisen blogin nimen ja siten en välttämättä palaa lukijaksi.
 8. Luo blogiisi alasivu, jonne sijoitat linkkejä kirjoittamistasi ankkurijutuista. (Vrt. Sijoitusvihjeet ja virheet alasivu). Näin mielenkiintoisimmat kirjoituksesi elävät pidempään ja lukijat viihtyvät pidempään sivustolla. Samoin on tärkeää, että linkität näihin ankkurikirjoituksiin uusien aihepiirien niin salliessa, näin kirjoituksiin muodostuu myös lisää syvyyttä.
Miksi ylipäätään kirjoitan bloggaamisesta sijoittamista ja vaurastumista käsittelevässä blogissa? Yksi syy on se, että bloggaaminen ja bloggaus ovat suosittuja hakusanoja Googlessa. Paljon tärkeämpiä syitä on kuitenkin useita: Bloggaaminen kiinnostaa monia ja suurempi määrä blogeja vetänee vastaavasti useampia lukijoita niiden kaikkien pariin. Lisäksi kirjoittaminen ja blogin ylläpito ovat harjoiteltavia taitoja, kuten sijoittaminenkin. Kirjoittamalla bloggaamisesta dokumentoin samalla tämän taidon opettelussa havaitsemiani asioita. Toivon, että niistä on hyötyä lukijoille,

Muita kirjoituksia bloggaamisesta:
Bloggaaminen suomeksi
Adsense mainonta tulonlähteenä
Mistä blogini kävijät tulevat
Verkkotunnuksen hankinta

4 kommenttia:

 1. Tuo LinkWithin-vinkki oli oikein hyvä. Lisäänpä sellaisen myös omaan blogiini!

  VastaaPoista
 2. Minäkin kiitän tuosta LinkWhithin -vinkistä ja lisäsin sen omaan blogiini. Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä! Minä yhytin tuon eräästä ruotsalaisesta sijoitusblogista.Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 4. Kiitos näistä vinkeistä!

  VastaaPoista