keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Salkun arvo ylitti 400 000 euron

Sijoituspäiväkirja

Heinäkuu 2021

Blogiini tuli heinäkuun helteiden myötä kaikkien aikojen pisin tauko. Olen koettanut nauttia helteistä, mutta aikaa on mennyt sekä puolikkaan viikkotyötuntimäärän verran urheiluprojektin parissa että muiden pohdintojen äärellä. Auringossa ja polkupyörän selässä on ollut vaikea keskittyä sijoittamiseen, eikä lyhyt rentoutuminen ole tehnyt hallaa. Katkaisenkin siis kirjoitustauon helpolla kuukausikatsauksella.

Heinäkuun aikana osakesijoitusteni arvo kiipesi yli 400 000 euron. Edellinen satatuhatta ylittyi vasta viime joulukuussa. 90 % sijoituksistani, osinkosijoitukset, kehittyiväti keskimäärin hyvin. Spekulatiiviset sijoitukset ovat kokonaisuutena hieman kangerrelleet, vaikka olenkin tehnyt kohtuullisesti tuottoa. Hyvän tuloksen rajoitteena ovat olleet muutamat virhesijoitukset, joiden tappiota en ole katkaissut riittävän ajoissa. Se on yksinkertainen ja tavanomainen virhe, joka on teoriassa helppo korjata, mutta psykologisesti usein vaikeaa.

Osinkosalkussa ei ollut heinäkuun aikana montaakaan tapahtumaa. Kesäkuussa myin erän Puuilon osakkeita ja ostin ne takaisin hieman edullisemmin heinäkuussa. Saatan jatkossakin käydä kauppaa Puuilon position ympärillä. Ostin heinäkuussa lisää myös Servicewaren osakkeita, mikä on spekulatiivinen sijoitus kohtuullisesti arvostettuun saksalaiseen ohjelmistoyhtiöön. Vähäisen likviditeetin vuoksi osakekurssi on elänyt melko voimakkaasti 15-18 euron välimaastossa. Yhtiö julkisti vastikään varsin hyvän kvartaalituloksen.

Kuukausikatsauksissani osakesalkun arvo on laskenut viimeksi 16 kuukautta sitten. Se ei nähdäkseni lupaa hyvää lähikuukausien kehityksen suhteen. Koetankin hieman karsia salkusta rönsyjä vapauttaakseni käteistä. Katsotaan ehdinkö tätä tekemään ennen kuin korjausliike on käsillä. Kokonaisvarallisuuteni kellotti heinäkuun puolivälissä 656 000 euron lukemat.

***
Hanki helppoa kesälukemista aurinkoon: Vaurastumisen välineet verkkokaupasta.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi28.7.21

    Eiks sun pitänyt noilla spekulatiivisilla sijoituksilla takoa tasaista kassavirtaa fireä varten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin 1000 euroa kuussa on realisoidut myyntivoitot ennen veroja tällä hetkellä. Painuisi vähän alemmaksi jos myisin muutamat punaiset rivit.

      Poista