perjantai 26. helmikuuta 2016

Osinkokauden kynnyksellä

Sijoituspäiväkirja

Helmikuu 2016

Helmikuussa Panostaja maksoi ensimmäisenä suomalaisena yhtiönä osinkonsa. Sentin korotus osinkoon oli mukava parannus. Vaikka kurssit laskevatkin, osinkosijoittajalle näyttää tulevan mukava kevät useiden yhtiöiden korottaessa osinkoaan keväällä.

Ostin lisää Rapalan osakkeita. Yhtiö ei vakuuta vielä suorituskyvyllään ja se on toistuvasti pettänyt sijoittajat painiessaan aina uuden ongelman kanssa. Yhtiön brändit, liiketoimintamalli ja markkina-asema, omassa kapeassa liiketoiminnassa, luo houkuttelevan lähtökohdan, mikäli esimerkiksi varastotasoihin ja Venäjään (liikevaihto laski 2015 15m€) liittyvät haasteet saadaan ratkottua. Rapala valitettavasti laskee osinkoaan, toista vuotta perätysten, mutta osinko antaa tyydyttävän noin 3,4 prosentin osinkotuoton.

Pienen lisähankinnan tein myös ostamalla BASFin osakkeita. Yhtiön kurssi on yhä alimmillaan kolmeen vuoteen. Yhtiön liikevaihto on laskenut sen karsiessa heikoimmin kannattavia liiketoimintojaan. Lisäksi BASF kärsii alentuneesta öljyn hinnasta öljy ja kaasuliiketoiminnan tuodessa yli 20 prosenttia yhtiön tuloksesta. BASF on kuitenkin pääasiallisesti kemian alan yhtiö, jonka liiketoiminta tukeutuu useisiin eri tuotealueisiin. Yhtiö on kasvattanut osinkoaan vuodesta 2009 lähtien.

Toteutin yhden taktisista toimenpiteistäni nostamalla Nordnetistä luottoa 4000 euroa ja sijoitin varat Lainasto Oy:n osakkeisiin. Lyhennän lainaa hiljalleen vaihtoehtoisista sijoituksista saamillani tuotoilla sekä palkkatuloista. Tämä on korkeariskinen sijoitus. Merkillepantavaa on esimerkiksi se, että yli puoli miljoonaa suomalaista on ulosotossa. Kuinka pitkään lainahulina voi jatkua?

3 kommenttia:

  1. Basf on muuten hyvä mutta närästää Sakemannien ylisuuret osinkoverot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on huono puoli, mutta tänä vuonna haen takaisin viimeisten vuosien ylimääräiset verot.

      Poista
  2. Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi. Toivottavasti ehdit vierailla myös uudessa talousblogissani, jossa julkaisin juuri ensimmäisen tekstini "Kuka voi säästää?".

    http://avaintalouteen.blogspot.fi/2016/03/kuka-voi-saastaa.html

    VastaaPoista