torstai 26. kesäkuuta 2014

Toimenpiteeni loppuvuodelle 2014

Vuosi 2014 on puolivälissään. Osakesijoitukset ovat kehittyneet erittäin hyvin osakkeiden arvostustasojen noustessa. Koska osakemarkkinat ovat luonteeltaan epävakaat, haluan määrätietoisesti lisätä vaurastumiseni riippumattomuutta osakemarkkinoista. Korjausliike osuu osakemarkkinoille ennemmin tai myöhemmin, joten lisään varovaisuuttani osakeostoissa ja pyrin varaamaan pääomaa parempien ostohintojen varalle.

Loppuvuoden aikana pyrin keskittymään kolmeen toimenpiteeseen:
 • Sijoitus S-ryhmän osuuksiin. Useampien blogikirjoitusten inspiroimana minulla on ollut pidempään tarkoituksena sijoittaa osuuskauppojen jäsenyyksiin noin 1000 € ja saavuttaa 10 % tuotto sijoitetulle pääomalle. Osuusmaksut tulee olla maksettuna vuoden loppuun mennessä ollakseen oikeutettu osuuspääoman korkoon. Osuuspääoman korot ovat sijoittajalle verovapaata 1500 euroon saakka. S-Ryhmän osuudet ovat vähäriskinen ja pieni sijoitus, joka antaa erinomaisen tuoton.
  • Kauppalehti uutisoi sivuartikkelilla 23.6. eri osuuskauppojen jäsenyyksistä. Lehtijuttu korosti mahdollisuutta liittyä useamman osuuskaupan jäseneksi ja nauttia osuuspääoman koroista. Olisi mielenkiintoista tietää moniko löytää tiensä jäseneksi ympäri Suomea?
 • Toisen sijoitusasunnon hankinta tai nykyisen omistusasunnon vuokraaminen loppuvuoden aikana. Tavoitteenani on tukea vaurastumista muiden rahoilla, niin vuokralaisen kuin pankin, ja parantaa näin oman pääoman tuottoa. Asunnon hankintaan varaamani omarahoitusosuus makaa tällä hetkellä Nordnetin talletustilillä.
 • Keskittyminen yritystoiminnan käynnistämiseen. Haluan vähentää osakemarkkinoiden seuraamiseen käyttämääni aikaa ja uudelleen kohdistaa sen tuottavammin. Olen ilmaissut tämän tavoitteen jo useasti aikaisemmin onnistumatta sen toteuttamisessa. Toivottavasti viimeistään tämä kirjoitus saa minut sitoutumaan tavoitteeseen ainakin hivenen enemmän. Haluan oppia yritystoiminnan käytännöistä sekä luoda uuden tulovirran, vaurastumisen vauhtipyörän. 
  • Osakesijoittaminen ja kaksi edellä mainittua vauhtipyörää ovat pääomasidonnaisia. Palkkatyöllä pääoman luominen on paitsi hidasta myös rajallista. Koska korkoa korolle ilmiö ei ehdi täyteen vauhtiinsa vuoteen 2025 mennessä, pyrin luomaan komponentin, joka kykenee muodostamaan uutta pääomaa passiivia sijoituksia varten.
Näillä toimenpiteillä pyrin luomaan perustaa vauhdikkaammalle vaurastumiselle niin, että kokonaisvarallisuuteni kasvaa entistä nopeammin. Osakesalkkuni on hyvän matkaa edellä välitavoitettaan, joten on hyvä hetki panostaa muihin osa-alueisiin. 

Millaisia toimenpiteitä suunnittelet loppuvuodeksi?

1 kommentti:

 1. Anonyymi28.6.14

  S-ryhmiin on jo liitytty, joten se on hallussa. Sijoitusasuntoa mietitty, mutta ehkä otan asuntosijoitukset reit-osakkeiden muodossa, saa paremman hajautuksen eikä ole niin työlästä :)

  Eli reit-osakkeiden kartoitus/hankinta on ykkösenä listalla. Samalla pitää hieman muokata sijoitussalkkua ja -periaatteita enemmän osinkoja suosiviin yrityksiin, saa mukavasti kassavirtaa ja voi sitten miettiä sijoittaako rahat takaisin samoihin osakkeisiin vai löytääkö rahoille jotain muita sijoituskohteita.

  VastaaPoista